Zielekronkels

Mijn kinderdroom is werkelijkheid geworden

by | May 29, 2022 | Coaching, Therapie

???Anneke, dit kan gevaarlijk zijn, het is allemaal hocus pocus!??? Deze opmerking raakt zo heftig in wie ik werkelijk ben en wat ik vanuit mijn hart zo graag doe dat het fysiek pijn doet. Mijn adem stokt, ik houd mijn hart vast van schrik terwijl de tranen zich omhoog dwingen. Ik wil niet huilen, maar hoe harder ik dit gevoel weg wil duwen hoe meer spanning ik voel. Plotseling dringt tot me door dat ik NU dit gevoel mag voelen, die oude afwijzing die zoveel mensen pijn heeft gedaan. Ik denk hierbij aan vorige generaties healers, heksen, wijze mensen die verguist of zelf gedood werden vanwege wie zijn ten diepste waren.

Oude afwijzing is nog steeds aanwezig
Het is raar om van mezelf te zeggen dat ik een lichtwerker ben. ???Dit doe je niet, dit is raar, dit is eng.??? Dat soort opmerkingen uit mijn kindertijd spelen een rol. Nog veel groter is de invloed die de zakelijke wereld had (waaronder businesscoaches), misschien herken jij daar ook iets van: ???Daar kun je toch geen droog brood mee verdienen, hoe zit dan dan met die drie hbo-opleidingen die je hebt gedaan, ga je daar niets mee doen????

Lichtwerk is ook een vorm van lesgeven
Om mezelf op te peppen schrijf ik op wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Het worden meer dan twintig punten en dat is echt nog niet compleet. Ik lees ze hardop terug en mijn keel slaat dicht bij het volgende: Ik leef nu wat ik als kind al zei ???ik wil juffrouw worden???! Ik voel nu pas dat lichtwerk ??? persoonlijke en spirituele ontwikkeling ??? ook een vorm is van lesgeven. Deze vorm van lesgeven is andersom dan normaal, dit is niet zozeer iets nieuws leren alswel aangeleerde dingen afleggen. Zo word je meer en meer je eigen krachtige jij.

Als ik daaraan denk, krijg ik nogmaals tranen in mijn ogen. De kreet ???eindelijk thuis??? echoot in mijn hele systeem. Dit zijn de woorden die erbij horen: eindelijk thuis.

Beide kanten van het leven, de schaduw- en de lichtkant
Mijn werk voelt voor mij ook als de mogelijkheid om weer goed te maken wat ik in mijn leven verziekt heb. Inmiddels niet meer om schuld af te lossen, wel om die andere kant een plek te geven in mijn leven. Geven vanuit overvloed brengt een giga-gevoel van dankbaarheid en liefde mee. Grote golven komen dan door me heen, simpelweg door te geven.

Ja, in mijn leven heb ik de nodige fouten gemaakt, ik heb zere plekken veroorzaakt bij mensen en er is veel helend werk overheen gegaan. Belangrijk hierin is dat het geen enkel nut heeft in de schuld en schaamte-hoek te blijven hangen, dit werkt averechts voor iedereen. Mijn voorkeur ligt bij zoveel mogelijk de lichtheid, warmte en liefde binnenin mensen weer aan te mogen zetten.

Dankbaarheid voor levensveranderingen
Als ik nu kijk naar het onderwerp van dit blog dan glimlach ik bij de gedachte aan de dieren, mensen en ruimtes waarin ik een helende rol mocht spelen. Tranen van warmte en blijdschap omdat dit is wie ik ben. Ik glimlach bij het idee van nieuwe mogelijkheden bieden voor anderen en ik nodig je daarom uit om te ontdekken of jij er nu aan bent toe om de stap te zetten. Ga je nu ontdekken hoe je leven ten goede kan veranderen? Doe eens anders dan tot nu toe en spring in het diepe, daar waar ook je innerlijke kracht ronddobbert.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???