Zielekronkels

Deel het verhaal waar je lichaam nu nog pijn van heeft

by | Apr 26, 2022 | Coaching, therapie, lichaam, gezondheid

Ik loop met hem naar de voordeur om hem uit te laten. Terwijl ik de deurknop in de hand heb, vraag ik het hem plompverloren. Ze leeft niet meer h??? Hij kijkt me kort aan en zegt wat hij eigenlijk niet wil zeggen, zijn stem klinkt zacht en een beetje schor. Nee, dat klopt, maar dat kon ik je ouders toch niet vertellen?

Toen wist ik het zeker, ze was dood. Mijn grote zus van 17 leefde niet meer en ik was de eerste die dit hoorde. De woorden van de arts bleven in mijn hoofd weerklinken ???maar dat kon ik je ouders toch niet vertellen???. Ze klonken vragend alsof hij, de huisarts, steun zocht bij mij als 13-jarige.

Het zit in mijn cel- en lichaamsgeheugen
Het is vreemd hoe dit soort sleutelmomenten zich diep in je systeem boren. Ze nestelen zich in je celgeheugen waar ze meer dan 50 jaar later nog gewoon oproepbaar zijn, sneller dan een computer een document kan opzoeken. Ons lichaamsgeheugen is veelzijdiger: de kou van toen, de geur van het eten, de plek, hoe we schuin tegenover elkaar stonden. Ook weet ik nog precies dat het ongeveer zes uur was en ik als bevroren op straat bleef staan op die koude oktoberavond.

Ik stond alleen met mijn weten
Terwijl ik langzaam de keuken weer in liep, daar waar de vrijdagse pannenkoeken koud waren geworden, zag ik dat mijn ouders hun jas al aan hadden. Mijn oudere broer stond met de autosleutel in de hand om met hen naar het ziekenhuis te gaan, nog in onzekerheid hoe ze mijn zus zouden aantreffen. Ik stond alleen met mijn weten, kreeg de instructie om naar de buren te gaan, waar mijn jongere broertje was. Ik was een ervaring rijker, een zus armer.

Luisteren in alle rust
Nu, in 2022, keek ze me recht in de ogen aan terwijl ze me haar verhaal vertelde. Haar ogen zijn ouder geworden, ruim 50 jaar ouder. Dit zijn mijn ogen. Dit 13-jarige kind zit binnenin mezelf, laat zich meer en meer zien. Het verhaal krijgt steeds minder vat op me omdat ik nu d??t doe wat vroeger niemand deed voor mij: luisteren in alle rust.

Een hartverwarmende confrontatie met de huisarts
Een jaar of vijf geleden had ik een gesprek aangevraagd met een huisarts uit ons stadje van toen. Tegen de assistent had ik verteld waarom ik dit gesprek wilde, zo buiten de diensttijd om. Bij binnenkomst voelde ik een mix van spanning en het gevoel van welkom zijn in de ruimte hangen. Ik beschreef mijn ervaringen van die dag in 1969 en hij luisterde, stelde af en toe een korte vraag. Hij zat daar in een dubbelrol, als arts, als leeftijdsgenoot van mijn zus, maar ook als zoon van de huisarts van toen. Beide waren we emotioneel, beide deden we ons verhaal. Hij vertelde dat zijn vader het vreselijk vond als hij meldingen van een ongeluk moest doen bij familieleden; hij was tenslotte arts geworden om mensen beter te maken.

In onze openheid ontstond heling
Voor mij was er weer een stuk pijn veranderd in basisrust, een zucht van ontspanning ontstond binnenin me. Als ik het goed bekijk heb ik nog nooit zo???n helend gesprek gehad in mijn leven, wat een cadeau heb ik mezelf gegund na al die tijd. En wat een prachtig geschenk kreeg ik van deze zoon die onbewust deel was van het geheel.

De energie verschuift van zwaar en vastzittend naar licht
De moraal van dit verhaal? Vertel je verhaal, datgene waar je lichaam nu nog pijn van heeft. Ook na lange jaren ruimt het op, de energie verschuift van zwaar en vastzittend naar licht. Laten we eerlijk zijn, het is een stuk prettiger leven als er een blok van je schouders is gevallen. Wie weet verdwijnt met de lading van het verhaal ook een fysieke klacht waarvan de oorzaak nooit is gevonden.

Energetisch werk
Hier komt mijn passie tevoorschijn en dat is energetisch werk, dat waarmee je wezensveranderingen kunt ervaren. Door deze manier van werken hoef je je verhaal soms niet eens in woorden te vertellen, ik snap dat dat te pijnlijk kan zijn, maar laat dit je niet weerhouden om het weer echt goed te hebben in je leven. Voor meer informatie over een van de zachte, uiterst krachtige manieren van energetisch werken die ik toepas klik op de link.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???