Zielekronkels

Passende sparkles voor jou en mij

by | Mar 20, 2022 | Coaching, Therapie

Licht, liefde en warmte. Dit zijn de woorden die je als eerste tegenkomt op mijn site. Eindelijk zie ik dat dat voldoende is. Met hulp van díe energie worden mensen geraakt tot in hun hart en ziel. Door de energie van liefde, warmte en licht kan heling plaatsvinden. Nu kan ik de korte, meest gestelde vraag bijna horen: Maar hoe dan? Hoe kan de energie van drie woorden mij naar een gezonder en fijner leven leiden?

Ze ziet me lopen
Ik neem je eerst even mee naar Gorssel, een leuk plaatsje in Gelderland. Het is februari, de zon schijnt zachtjes naar de aarde, naar het plekje waar ik loop tijdens mijn postrondje op dinsdag. Het is een rustige dag, ik doe lekker relaxed mijn ding. Met mijn gezicht opgeheven naar de warmte loop ik langs haar huis, ik heb geen post voor nummer 3 deze keer. Wat ik met dichte ogen, genietend, niet merk is dat ze me ziet lopen vanuit haar woonkamer.

Zon op de toet
Ik loop op mijn dooie akkertje – zoals ook op genoemde dinsdag – de post weg in haar wijk. De dame klopt op het raam en wenkt me. Tot mijn plezier vertelt ze me, zodra ze buiten is, wat ze had gezien en ook zegt ze dat het haar zo goed had gedaan. Hier loopt een gelukkig mens, wat fijn om te zien! Dát was wat ze zei. Hier loopt een gelukkig mens, met haar gezicht naar de zon en een glimlach op haar toet. Ik toverde die zonnige dag een glimlach, een beetje gezondheid, tevoorschijn. Een mooi gevoel! Zelf heeft mevrouw van nummer 3 de gave om de meest mooie stokrozen te laten stralen in haar tuin, daarmee geeft zij mij een zonnestraaltje in mijn hart.

Mijn dwalingen
Zo eenvoudig kan het dus zijn. Zo makkelijk kun je een ander zachtjes aanraken, in het hart. Gewoon door zelf te genieten van wat je doet, zonder het rond te schreeuwen of reclame te maken voor jezelf. ZIJN is het toverwoord hier en als je denkt dat ik dit ontdekte zonder de nodige zijweggetjes, dan zit je volledig mis. Verbaas je met mij over de dwalingen die ik tegenkwam op het pad.

Zuster worden
Als kind zei ik dat ik zuster wilde worden. In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik niet het noodzakelijke gen heb om daar enig goeds in te betekenen. Het ‘kom maar bij mij dan kook ik lekker en stop ik je in als je ziek bent-gen’ ontbreekt bij mij.

Juffrouw dan?
Juffrouw worden was de enige andere mogelijkheid die ik in die tijd zag, lang geleden. Na 4 jaar werken als docent had ik door dat ik totaal niet pas in dat soort onderwijs. Lesgeven is leuk, maar niet op een reguliere school. (Waarbij ik echt mijn petje afneem voor de mensen die onze kinderen in die belangrijke jaren begeleiden).

Of een spiritueel leider?
In de eerste jaren op mijn spirituele pad dacht ik dat het fijn zou zijn om een leider te zijn met een schare volgers. Ik zou me dan eindelijk gezien voelen, een gewaardeerd lid van deze aardse gemeenschap. Intussen weet ik dat het goeroe-schap ver van mijn bed ligt, in mijn ogen zou ik daarmee mensen van me afhankelijk maken. Hierdoor zou ik hun groei als mens juist tegenhouden. Daarnaast mocht ik eerst leren mezelf te zien, niet afhankelijk te zijn van anderen.

Lichtpuntjes
Ben je er klaar voor te horen wat dan wel past, waar we beide – jij als lezer dus ook – het meest baat bij hebben? Ken je zo’n vuurwerkpotje, dat ding dat je op de grond kunt zetten, waar dan een fontein aan kleine sparkeltjes uitkomt? Hier zou ik rustig bij op de grond gaan zitten, gebiologeerd kijkend naar dit grappige en lekkere doorborrelende stukje vuurwerk. Een continue stroom aan lichtpuntjes borrelt omhoog en als jij je laat raken door dit beeld voel je diezelfde glimlach als ik nu heb.

Ik help je ontdekken waar jouw schoen wringt
Ik ben op mijn best als een soort fontein waar kleine sparkeltjes uitkomen. Wat me als een op maat gesneden jasje past is mensen korte tijd in mijn buurt te hebben. Heb een vraag, klop bij me aan, en als het enigszins past gaan we direct aan de slag. That’s it. Voor mij geen lange trajecten of een mooi gepolijst pad. Ik help je ontdekken waar jouw schoen wringt, waar je het nu nog moeilijk vindt. Ik wijs je je zere plek aan en zet zo het proces voor jou in gang richting je innerlijke wijsheid. Dáár zijn de wondertjes te verwachten.

Dit doe ik mét jou, samen met mijn team aan helpers uit de niet-gezien wereld. Dat is waar iedereen de meeste blijdschap vandaan haalt, een echte win-win zogezegd. Wil je de werking van mijn intuïtie en creatieve speelse geest gebruiken? Spring dan nu in het diepe, al dan niet met bandjes om…

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels…