Zielekronkels

Gericht de dag beginnen, zoals je ook op de fiets gericht je weg vind in het verkeer

Intenties voor de dag zetten alsof het al gebeurd is

by | Jun 18, 2024 | bestaansrecht, Coaching, therapie, lichaam, gezondheid, Geen categorie

“Mijn intentie is om vandaag drie mooie gesprekken te voeren vanuit openheid en ruimte voor beiden, dankjewel universum.” Zo, die is gezegd! Sinds ik de ochtend begin met een intentie, zijn de dagen anders. Ze zijn lichter, makkelijker en ik krijg mijn harte-werk beter gedaan. Huisgenoten en collega’s geven me precies de ruimte die ik nodig heb om die plezierige ik te zijn wat fijn is voor alle partijen.

Het is simpel; als je een fijn mens bent voor jezelf straal je een andere energie uit, krijg je dus ook andere reacties van de buitenwereld. Zo verbetert je gezondheid en bovendien wordt de wereld hierdoor een fijnere plek om te zijn, beetje bij beetje.

Start-energie
Dit werkt altijd, tenminste als je start-energie klopt. Als je een intentie zet om van een rotgevoel of gedoe af te komen dan krijg je juist meer van datzelfde: meer gedoe in het leven. Als je intenties zet vanuit een gevoel van acceptatie van wat zich nu laat zien in het leven, een blanco gevoel, dan werkt het juist perfect. Mijn eigen voorbeeld met oud-collega Herman maakt het duidelijker.

Beweeglijk en behulpzaam, totdat er stress was
Herman was een kleine man wat lichaamslengte betreft, dat compenseerde hij door een soort dwingende aanwezigheid. Als hij een goede bui had dan was er vooral beweeglijkheid in de ruimte, en behulpzaamheid. Een fijne energie voor mij, juist omdat ik me daarin herken; van oorsprong is lichtheid en beweeglijkheid ook mijn ‘zijn’. Anders was het als Herman stress had meegenomen vanuit privé, stress die al uit zijn strakke gezicht en lichaamshouding af te lezen was. Kortaf, bijna stampvoetend en mopperend begon hij dan aan de voorbereidingen. Lawaai hing om hem heen en alle collega’s hielden zich gedeisd omdat ‘hij weer in die bui was’. 

Gedoe in de dag
Ik, op mijn beurt, deinsde enigszins achteruit. Ik deed mijn best om de sfeer nog te redden door vriendelijk te blijven, me te richten op de anderen die zich onzeker voelden in hun werk. Helaas was het eindresultaat ook bij mij een strak gezicht. Door dit alles was ik voorbereid op gedoe en het gevoel van zwaarte bleef de rest van de dag bij me. Gevolg? Ik kreeg gedoe, de hele dag door! Ik kreeg gedoe cadeau van Herman, nam het mee de dag in en vond daarna gedoe van buiten, met een zware dag als gevolg. Doodvermoeid en super-ongezellig kwam ik thuis.

Zelfgesprekken op de fiets
Maar goed, wijze woorden die ik al een tijdlang had gehoord kwamen weer naar boven en ik nam ze in gebruik. Steeds vaker zat ik ’s ochtends met een brede glimlach op de fiets naar het werk toe, ik had eindelijk iets belangrijks laten doordringen. Mijn zelfgesprek op de fiets klonk eenvoudig en bleek super effectief. Als je in mijn buurt fietste dan had je dit soort woorden kunnen horen:

  • “Als ik vanavond terugkijk dan zie ik een fijne dag waarin ik met plezier heb gewerkt.”
  • Als ik vanavond thuiskom heb ik nog minstens anderhalf uur energie genoeg om lekker te koken en samen te eten.”
  • Als ik vanavond terugkijk dan heb ik dat gesprek gevoerd met mijn leidinggevende, het bleek wonderwel goed uit te pakken.”

Alsof het al gebeurd is
Vragen aan de grote energie (of universum, of God) gaan altijd vooraf aan het ontvangen. Het was en is niet nodig te weten hoe het werkt, het enige dat je te doen hebt is je intentie voor de dag te zetten alsof het al gebeurd is.

Vooraf bedanken
Daarnaast bedank je altijd vooraf, hiermee laat je vertrouwen zien in de liefde en kracht van deze oneindige energie. Ze willen ‘daarboven’ heel graag voor je aan het werk, jou de mooiste beleving geven die je kunt bedenken. Ze willen al hun kracht en vooral liefde inzetten, je hebt het alleen wel eerst te vragen. Jouw manier van vragen mag duidelijk zijn en altijd vanuit een goed hart. Jouw goede hart.  

Vanuit je hart leren vragen
Als je enigszins op mij lijkt dan heb je ‘meisjes die vragen worden overgeslagen’ geleerd en wil je vanuit je hart weer leren vragen en leven. Geef mij dan een seintje. Een vrijblijvend ‘koffiemomentje’ is snel gepland, maak je leven mooier.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???