Zielekronkels

Blij kindje met moeder, buiten, de zon schijnt

Heling in een familiesysteem werkt door naar volgende generaties

by | Nov 26, 2023 | bestaansrecht, Coaching, therapie, lichaam, gezondheid

Eind oktober meldt Julia zich bij me, omdat ze een vraag wil inbrengen over keuzes maken: ???zal ik wel of zal ik niet???? Net zoals veel mensen wil Julia graag weten of haar keuze haar wel gelukkig zal maken, een heel bekende wens. Er ontstaat een brede glimlach bij wat ze vraagt. En als ik merk dat we een klik hebben, nodig ik haar uit voor een opstelling. 

Kennismaken met het fenomeen opstellingen
Fijn om te merken dat ze ervoor openstaat, ze zal alleen nog even geduld moeten hebben tot 27 november. Begin november is er geen plek meer voor haar als vraagsteller, maar deelnemen als representant gaat wel, daardoor kan ze alvast kennismaken met het fenomeen opstellingen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ietwat onwennig schuift Julia aan in de ruimte, ze heeft een kop thee in de hand en ontspant tijdens de kennismaking met de anderen. Na een korte oefening en het vaststellen van de vraag beginnen we met een opstelling waarin Julia representant zal zijn. 

De vrouwenlijn
Zoals je snapt zal ik hier niet tot in detail alles vertellen, wel wil ik kwijt dat er in de loop van de opstelling een vrouwenlijn wordt opgesteld. Stel je daarbij voor dat de vraagsteller kijkt naar de representant van haar moeder, achter de moeder staat haar moeder, dan haar moeder en zo verder tot vijf generaties diep. Als laatste nodig ik als begeleider altijd iemand uit als representant voor de oermoeder, vervolgens laat ik de vraagsteller rustig met ieder van hen oogcontact maken. De energie die daarna door al die vrouwen stroomt, is duidelijk voelbaar. Een heel krachtige manier om heling in een familiesysteem te laten ontstaan die ook doorwerkt naar volgende generaties. 

Krachtige doorgegeven liefde
In dit geval is ook de representant van de moeder in staat om de krachtige liefde te ontvangen van haar voormoeders. Zij ontvangt heling voor zowel haarzelf als in de rol van moeder. Een welkom geschenk waardoor ook de vraagsteller de krachtige heling kan ervaren.

Een super krachtig instrument
Nu terug naar Julia en haar representanten-ervaring. Dit is haar reactie van een week later via Whatsapp: 

Hoi Anneke, 
Ik vond 4 november heel bijzonder, ook de persoonlijke sensaties/ervaring etc. Echter zou ik 27 nov. vragensteller zijn. Maar ik heb geen vraag meer dus eigenlijk wil ik me afmelden voor die datum.

Als ik eraan terugdenk dan krijg ik nog kippenvel en voel weer duidelijk dat juist de groepsopstellingen een super krachtig instrument zijn. Bij het bericht van Julia verschijnt er dan ook een hele brede grijns op mijn gezicht. Ik houd zo van deze manier van werken.

Mooie inzichten
Zo zie je maar weer, een opstelling bijwonen als toeschouwer, representant of vraagsteller geeft altijd mooie inzichten in het leven, maar vooral ook in jezelf! En is dat niet waar het ons om gaat in het leven? Om nieuwe inzichten te krijgen waarmee je het oude pijnlijke kunt veranderen in dingen waar je blij van wordt? Dat je keuzes kunt maken waarvan je ogen gaan glimmen omdat je deze keer duidelijk voelt dat het de juiste keuze is? Ik noem dat gewoon ???blij mens zijn??????

Wezenlijke transformatie in mijn aanpak
Hoor je jezelf wel eens denken of zeggen: ???Zo gaat het altijd bij ons??? of ???Ik moet ook altijd alles doen hier???? Dit zijn voorbeelden van diep ingesleten patronen vanuit het (familie)systeem, ze komen vanuit een oerkracht die gedoe oplevert dat niet zomaar oplost. Tijdens opstellingen maken we het gedoe zichtbaar in de ruimte, werkelijke oorzaken laten zich zien en helende bewegingen doen hun werk. Ik ga voor wezenlijke transformatie in mijn aanpak, dat waar je al zo lang op zat te wachten. Een kant en klare oplossing helpt je namelijk nooit echt verder omdat jij jij bent. Jij ??n je situatie zijn uniek en niet te vergelijken met een ander.

Voel je aan alles dat jij de volgende Julia bent, spring dan vandaag in het diepe via een koffiemomentje met mij.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???