Zielekronkels

vrouw die de hardloopt op heideveld bij laaghangende zon

Geluk rent weg als je het wilt vangen

by | Apr 24, 2023 | bestaansrecht, Coaching, therapie, lichaam, gezondheid, Geen categorie

We zijn allemaal gewoon mensen, geen perfecte exemplaren. Eerlijk gezegd ben ik blij dat dat ook niet hoeft, zelfs niet wenselijk is. Stel je voor dat je buurvrouw altijd perfect tevoorschijn komt ???s ochtends na de stofzuigbeurt van het huis, zo rond 9 uur. Ze heeft haar haren ???strak in de lak???, altijd gepoetste schoenen ??n een glimlach waar het geluk vanaf spat. Geloof jij het, dat dit echt kan en authentiek is of zie je boven de glimlachende mond de ogen die spanning verraden?

Glimlach om de mond versus spanning in de ogen 
Eerlijk gezegd maakt het me niet zo heel veel uit, wat ik wel voel is dat het lastig is om tegen perfectionisme op te boksen. Dit valt voor een gewone sterveling, zoals ik, niet vol te houden. De boodschap klinkt hier dan door dat we alleen goed genoeg zijn als we perfect zijn. Wat een opgave is dat! Geef mij maar de gewone mensen die met hun hondje voorbij komen, soms vrolijk en soms diep in zware gedachten verzonken. In elk geval durven ze te laten zien hoe ze zich voelen, daarmee ook direct aan hun omgeving de boodschap gevend dat het ok?? is om je sh*t te voelen, of juist super-gelukkig. 

Geluk aantrekken door achterover te leunen
Het zijn toch momentopnames, geluk zit namelijk in de kleine dingen. Als je het probeert te vangen in je twee warme handen dan smelt het als het ware zo weg, net als een ijsje. Als je het achterna rent dan rent het altijd harder dan jij, de hoek om volledig buiten zicht. Daar zit je dan met je goede bedoelingen.

Vergis je hierbij niet, het is wel degelijk mogelijk om geluk in zekere mate aan te trekken. Dit doe je door juist achterover te leunen en te voelen dat je het meer dan waard bent om gelukkig te zijn, beginnend met de glimlach om die eerste vlinder in het voorjaar.

Het toverstokje faalt
Zoals geluk niet steeds aanwezig is, dan zou de smaak ervan ook gaan vervelen waarschijnlijk, zo hoeven zware gedachten ook niet te blijven. Er zijn allerlei manieren voor om ze bijna weg te toveren, althans zo wordt het nogal eens voorgeschoteld op social media. Vergeet het maar, hiervoor werkt het toverstokje niet. Wat wel werkt is stoppen met weglopen voor de vervelende gevoelens. Als je de zwaarheid blijft wegstoppen in eten, filmpjes kijken, overmatig slapen of een glimlach-masker opzetten, dan wordt het meer en meer. Juist omdat je je ertegen verzet. 

De sleutel naar verandering
Hoe dan wel, wat te doen? Verandering begint bij beseffen dat het niet-gewenste er is, vervolgens stop je met weglopen. Punt, stop en ga stilzitten met je gevoel van dit moment. D????r zit de sleutel naar de andere kant van de muur die zo pijnlijk is. Daar zit het begin van verandering. 

Bij de deelnemers van de opstellingendagen die ik onlangs gaf, zag ik ook dat zij, kort gezegd, deze route liepen liepen: 

  1. Au, dit is niet fijn
  2. Stilzitten en voelen tot het zakt
  3. Stoute schoenen aan en om hulp vragen
  4. Aanzien wat er werkelijk als oorzaak ligt in de binnenwereld 

Fysiek gedoe oplossen
Met dat laatste help ik je graag zodat jij ook bijvoorbeeld je fysieke gedoe gaat oplossen. Net zoals in deze voorbeelden: jarenlang ziek zwak en misselijk voelen, wazig zien, constant te warm voelen, niet meer hele einden kunnen wandelen vanwege pijn, en nog veel meer.

Doe net als deze mensen, boek een gratis kennismaking via mijn contactpagina om te kijken of we een klik hebben, wat heb je te verliezen? 

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???