Zielekronkels

Lief mens, jij mag het ook nu al goed hebben

by | Sep 11, 2022 | Lichaam & Gezondheid

Op dit moment is Elizabeth II, Queen of England natuurlijk breed in beeld, zo kort na haar overlijden. Wat naar boven plopte in het gesprek thuis was dat zij juist door haar enorme focus en geestkracht zo lange tijd zo???n leven kon leiden. Zij had niet alleen de titel koningin, ze belichaamde dit volledig waardoor zij dit kon volhouden. Haar lichaam was nu, na 96 jaar, duidelijk klaar hier op aarde. Ik bewonder haar kracht en daarmee ook de krachtige geest die wij allemaal in ons hebben. Ere wie ere toekomt, een powervrouw. Wat kunnen wij daarvan leren?

Een duveltje leidde me af
Hoe zit dat? Afgelopen week liet ik een kans liggen om mijn droom van naadloze samenwerking tussen reguliere en alternatieve zorg te versterken. Er was namelijk het ???Kennisfestival Twente Beter???, gericht op de zorg, met de belofte van samenwerking, workshops en een informatiemarkt. Dit was maar 5 kilometer bij mij vandaan en toch ging ik niet. Binnenin me riep een geniepig stemmetje dat ik niet traditioneel geschoold ben voor de zorg: ???jij hebt daar niks te zoeken!??? Dit terwijl ik intussen weet wat ik waard ben en dat ik absoluut iets wezenlijks toevoeg. 

De eigen-waarde buiten beeld
Maakt het me dan een slechtere professional als ik niet traditioneel ben opgeleid? Nee, ik kijk anders tegen ziektes en pijn aan; de onderliggende oorzaak is altijd in mijn beeld en wil opgelost worden. Boos op mezelf ??? omdat de kans nu voorbij is ??? kijk ik welk duveltje hier aan de touwtjes trok. Oeps, die stem van de reguliere geneeskunde is sterk en is volledig in me ge??ntegreerd: ???diploma???s en keurmerken heb je nodig!??? Hij steekt af en toe krachtig de kop op waardoor ik me laat remmen, ik kan mezelf dan niet horen.

Vandaag denk ik aan de Queen, zou zij naar zo???n stem hebben geluisterd of zou haar focus sterk genoeg zijn? Zou haar blik gericht zijn op het oude ge??ndoctrineerde of juist op wat ze wilde voor haar land? Ik denk het antwoord wel te weten: focus op de toekomst, gebruik je geestkracht hierin!

Focus, geestkracht en de wijsheid van het lichaam
Mijn geestkracht maakt dat ik de energie in een lichaam be??nvloed waardoor pijn of ander ongemak in beweging mag komen. Zoals een arts of fysiotherapeut dat fysiek doet, zo doe ik dat ??? vaak op afstand ??? met geestkracht en de inzet van liefde, warmte en licht. Die drie woorden staan niet voor niets als eerste leesbaar op mijn website. Het is niet voor niets alsof pijnstillers of andere medicatie bij mij geen of zelfs een averechts effect hebben als pijn de kop op steekt. Dat is dus niet mijn weg, net als bij veel lichtwerkers. Energie wil gewoon bewegen, pijn is een antwoord op stilstand van energie.

Drie vragen om de lichaamsenergie te bewegen
Kijk nu eens stuk voor stuk naar de volgende vragen. Zoek geen antwoord, maar kijk deze keer of je lichaam reageert door een lachkriebel, pijn, ongedurigheid of een ander signaal. Daar gaan we!

  • Wat laat jij door jouw oude stemmetjes liggen, welke droom is dat?
  • Is die stem eigenlijk wel van jezelf of is die ontstaan in de omgeving waarin je opgroeide; komt deze van de school, kerk, de plek waar je opgroeide, je gezin van herkomst of pestende medeleerlingen?
  • Als fysieke pijn zich toont waardoor je je droomding niet of moeizaam kunt doen, welke impact heeft dat dan in je leven? Wat lever jij in door dit in stand te houden?

Door je lichaam te laten voelen, fysiek, in plaats van met woorden te antwoorden, zet je al energie in beweging. Geestkracht om uit je hoofd te blijven helpt daarbij.

Dit is jouw tijd, houd jezelf niet voor de gek!
In mijn praktijk zie ik vaak pijn of vermoeidheid voorbij komen als gevolg van het leiden van een aangepast leven. ???Ik kom later wel aan de beurt, het is mijn tijd nog niet??? is een veelgehoorde kreet waarmee mensen zichzelf voor de gek houden om het vol te houden. Ze passen zich aan aan de kinderen, partner, baas, ouders, buurt, pijn, slecht slapen??? Allemaal kunnen ze aangewezen worden als oorzaak van een onvervuld leven. En lief mens, ook jij mag het goed hebben. 

Heb het goed met jezelf, het kan
Oftewel, ik nodig je dringend uit om het leven ??? waarvan je diep van binnen voelt dat je het wilt hebben ??? ook inderdaad waar te gaan maken. Gebruik die magische geestkracht, zorg dat je energie weer in beweging komt. Doe dit al dan niet met hulp van een ander, mij bijvoorbeeld, als je het maar doet. Dat is niet alleen goed voor jezelf, de belangrijkste persoon in jouw leven, maar ook voor je omgeving. Als je letterlijk en figuurlijk  beter in je vel zit dan profiteert de rest hier namelijk lekker van mee. Dus, heb het goed, met liefde.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???