Zielekronkels

Vrij en blij met jezelf, goed voor je gezondheid

by | Aug 21, 2022 | Lichaam & Gezondheid

Rustig kabbelend drijven ze daar, in de mooie Regge. Met een trage beweging gaan de zwarte zwemvliezen bijna onzichtbaar door het water terwijl de majestueuze witte lichamen hun jong afschermen voor ons, de voorbijgangers. Onze honden kijken naar de zwanen, de Drenth houdt haar koppie een beetje scheef alsof ze nadenkt. Met de houding ‘benieuwd naar wie of wat dat is’ laat ze zien dat ze niet in actie zal en mag komen. De herder hoeft hier niet te ‘herderen’ en draait zich ongeïnteresseerd weg, het is veilig voor zijn roedel waartoe ook wij behoren. Geen stress dus!

Verborgen tip: vervang alertheid door een open blik
Hoe mooi zou het zijn als wij vaker zo’n houding aannemen? Alertheid geeft namelijk langdurende stress die we echt liever niet voelen; minder hiervan maakt gezonder, zo simpel is het. Met een open bijna nieuwsgierige houding kijken naar wat we zien is fijn voor alle partijen. Wat je als lezer van dit blog nu niet ziet, is dat ik glimlach omdat ik weet dat ook de gezelligheid in huis of werk daardoor fijner wordt; een mooie bijvangst van een open oordeelloze houding.

Poets eerst en vooral je binnenkant op
Dat betekent dat je je niet anders hoeft voor te doen dan je bent. Niet beter, leuker of mooier dan het is. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik merk dat ik het opgepoetste mooi steeds lastiger vind, dat het me zelfs boos kan maken. Ik wil niet meer aan die race meedoen. Zou dit een leeftijd ding zijn? Volgens mij niet. Ik weet wel dat goed in je vel zitten – en je daardoor niet zoveel aantrekken van wat anderen vinden – levendig en aantrekkelijk maakt. Veel meer nog dan de kunstgrepen die de buitenkant mooier maken.

Een opgeplakt imago via een masker, wil je dat?
Waar ik op doel is het laten zien van ‘het perfecte plaatje’ terwijl de ogen, de mond en de hele lichaamshouding niet meedoen. Het is krachtiger voor jezelf als jouw binnenkant de buitenkant kan dragen; je binnenste is de basis. Gelukkig laten steeds meer mensen hun twijfels, angsten en dergelijke ook zien, het geeft ruimte om te zijn wie je bent. Make-up en kleding mag de tevredenheid, de lichtheid die je binnenin bent, onderstrepen in plaats van overnemen.

Jij en je omgeving
Ik ben ervan overtuigd dat onze omgeving grote invloed heeft op ons welzijn, op hoe we ons voelen. Kleuren, muziek, edelstenen en mineralen, de stoffen waarvan je kleding is gemaakt, het gewicht van het dekbed waar je onder slaapt. Het heeft allemaal invloed op ons en gelukkig kunnen we daar direct verbeteringen in aanbrengen waardoor we ons fijner voelen. Leg bijvoorbeeld eens Pyriet (een mineraal), ook wel fool’s gold genoemd, in je buurt om de ideeënstroom te stimuleren en je eigen energielekkages te helpen voorkomen.

Verbeter de energie van je (slaap)kamer, laat je voeden
Een heel andere categorie die veel meer invloed heeft dan we denken, is de energie van je woon- of werkomgeving. Denk maar aan een ruimte waar je steeds weer met tegenzin naartoe gaat; de sfeer lijkt daar zwaarder, bijna plakkerig. Dit is geen gezonde voedende omgeving voor je. En ja, als we het hier toch over hebben, hoe is het met de energie in je slaapkamer, waar je pakweg acht uur per dag bent?

Beïnvloed jouw levenskwaliteit via de energie van je huis
Wil je meer algemene informatie hierover én hoe je dit zelf positief kunt beïnvloeden vraag dan gelijk de PDF Beïnvloed jouw levenskwaliteit via de energie van je huis aan. Hierin vind je eenvoudige tips om de energie van ruimtes – en daarmee jouw eigen gezondheid – te verbeteren. Ga voor een soepel pijnvrij leven, in alle opzichten.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels…