Zielekronkels

Isa???s gouden regels bij zomers-warme dagen

by | Aug 14, 2022 | Lichaam & Gezondheid

Daar is ze weer, de kleine zwarte dame. Parmantig stapt ze door het raam naar binnen. Ik schreef al eerder over haar in dit blog: Isa???s 10 wijze tips voor innerlijke rust. Wat ze de hele dag doet ??? behalve mij de opdracht te geven een raam open te doen als ze naar buiten of binnen wil ??? is me een raadsel. Wel valt me op dat ze er ondanks haar zwarte kattenvacht altijd heerlijk koel uitziet. Ik vraag me af wat we van haar kunnen leren, behalve dat volledig je eigen gang gaan haar gelukkig maakt.

Zit er niet mee!
Zij stoort zich er totaal niet aan of ik haar lelijk, mager, te aanwezig vind. Ook heeft ze het lef om zonder g??ne het eten lekker voor haar neus te laten zetten, elke dag weer. Ze gaat bij haar voerbak zitten en op wonderlijke wijze verschijnt daar dan iets lekkers in. Ze zit er niet mee! Daar kunnen wij als mensen, meestal vrouwen, echt nog iets van leren.

Leer leven wie je echt bent
Steeds maar weer dat vergelijken doet ons ook geen goed. Op een of andere manier komen we er dan vaak slechter uit dan de ander, althans dat denken we. Een vreemd verschijnsel, of misschien ook niet omdat nogal wat mensen ons een mooier plaatje laten zien dan ze zelf diep van binnen ervaren. We zijn hier ook niet op aarde om ons te vergelijken met anderen, omdat we mogen leven wie we echt zijn, diep van binnen. En ja, we zijn nu eenmaal allemaal verschillend, gelukkig maar!

Lummelen en zand zijn supergezond
Terug naar Isa en de vraag hoe zij de warmte overleeft. Ze rent niet, ligt vooral overdag heel veel te lummelen, zoekt steeds weer de koelte van de schaduw op. Daarnaast vindt ze het heerlijk om door het zand te rollen, ook al is dat het zand op de stenen van de oprit. Ook voor ons zou vaker met de pootjes in het zand lopen of lekker liggen goed zijn, nog beter met deze midzomerse temperaturen. Waarbij de wijze dame nooit of te nimmer de drukte van een strand ofzo zou opzoeken.

Zweten moet, zeker bij deze temperaturen
Als laatste tip nog een van mij: drink bouillon! En veel water natuurlijk. Vooral als je het erg warm hebt, er misschien een nare hoofdpijn om de hoek komt kijken en misselijkheid zich opdringt, is bouillon vast niet je favoriete drankje. Maar door zoutgebrek kun je zover komen dat je niet meer kunt zweten, daarmee wordt je lijf van binnenuit als het ware vergiftigd. Ik kan je vertellen dat je je hierdoor zo ziek kunt gaan voelen dat de gedachte kan komen dat je liever dood bent dan dit. Zelf heb ik het twee keer meegemaakt en sindsdien heb ik bij hitte altijd bouillontabletten of -poeder in de buurt, ook op vakantie. Zorg dat je blijft zweten.

Het wegnemen van fysieke pijn door healing
Oververhitting verminderen is niet mijn specialisme; Isa heeft daar wel een kleine helpende blik op gegeven. Mijn specialisme is het wegnemen van fysieke pijn door healing, vooral bij langer aanwezige pijn waar je nog geen oplossing voor hebt gevonden. Gelukkig hoef je er niet voor in de auto te zitten, ook geen pretje bij deze hitte, op afstand werkt de energie zeker zo goed, en daardoor heb je meer tijd en energie over voor jezelf. Eerst kennismaken?

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???