Zielekronkels

Healing werkt ook op afstand en op vakantie

by | Aug 7, 2022 | Lichaam & Gezondheid

‘Naadloze samenwerking tussen reguliere en alternatieve aanpak bij gezondheidsklachten.’ Zo omschrijf ik mijn ultieme doel het liefst. Praktisch gezegd ligt mijn hart bij het laten ervaren van welzijn voor mensen met fysieke klachten, dat doe ik door healingen te geven. Wat zijn jouw gedachten als jij dit leest?

Ik was heel lang terughoudend in het vertellen dat dit echt mijn ding is. Omschrijf het maar als dat ik het gewoonweg niet kan laten, dit is wie ik ben. Als een klant me vertelt dat ze na haar werk nog energie over had om ontspannen naar het verhaal van dochterlief te luisteren – zo heel anders dan haar teleur te moeten stellen omdat je zo moe bent – dan sta ik bijna juichend aan de telefoon. Natuurlijk doe ik dat niet hardop, dat zou er raar uit zien denk ik, ik doe dat van binnen, terwijl mijn hele wezen glimlacht. Na het telefoontje doe ik lekker een rondedansje door de kamer, yes!

Waarom een opgetrokken wenkbrauw als het over healing gaat?
Ik nodig je uit om, voordat je verder leest, uit het oude denkpatroon te komen dat iedereen wel kent. Hier noem ik het ‘de reguliere geneeskunst heeft het weten’. Stel je nu voor dat jij het werkelijk voor het kiezen hebt, alles mag en kan, niemand zegt dat het niet mag. Daar gaan we dan: je werk, relaties en plezier in het leven hebben onder stress en vermoeidheid te lijden. Fysieke pijn kan de aanleiding zijn voor stress, stress kan oorzaak zijn van fysieke pijn. De keuze voor medicatie tegen fysieke klachten is vaak niet ons ideaal, maar wordt geregeld voor onze neus gehouden. Hier kunnen allerlei redenen voor zijn. Ondanks dat je nooit weet wat je in je lijf stopt, op die manier is medicijngebruik soms noodzakelijk en ook algemeen geaccepteerd. Het is anders, bekender, dan een natuurlijke manier zoals healing waarbij nogal eens een wenkbrauw wordt opgetrokken. Onterecht.

Invloed op je eigen gezondheid uitoefenen
Ik wil hier de reguliere geneeskunde niet opzij schuiven; ieder heeft de vrijheid en de keuze hoe met het eigen lijf om te gaan. Wel wil ik hier een lans breken voor mijn mooie werk, het welzijn van mensen vergroten door het opheffen van fysieke klachten en daarmee ook bewustwording laten groeien. Deze twee zijn aan elkaar gekoppeld. Het wordt steeds fijner als je ontdekt op welke manier je zelf invloed op je gezondheid uitoefent en dan bedoel ik meer dan je beweeg- en eetpatroon. Vooral zodra je los kunt komen van de gefixeerde ‘zo is het-gedachtepatronen’ is er heel veel mogelijk.

De natuurlijke gave is versterkt
Via healing en bewustwording ben ik zelf uit jarenlange diep donkere gedachten en sterke vermoeidheid geklommen, de impact op mij en m’n omgeving was groot. In alle opleidingen die ik volgde leerde ik om eerst mezelf te helpen, dat terwijl ik het plan had anderen te helpen. Nu blijkt dat alles wat ik geleerd heb een sterke basis is voor mijn werk. Iedere persoon heeft een geheel eigen hulpvraag en heeft daardoor een andere aanpak nodig, daarbij komt al het geleerde goed van pas, evenals mijn creativiteit en open blik. Soms voel ik me dan net een klein kind dat vol verwachting kijkt: toe nou, doe het nou, je doet het zo goed!

Wat iedereen uiteindelijk wil, is zich goed voelen
Hier een drietal mensen die nu weer zelf vooruit kunnen:
– Het is een wonderlijk gevoel als je je plotseling afvraagt waar de constante pijn is gebleven.
– De pijn van de kneuzing door te struikelen is zo snel over gegaan.
– Het is een verademing om deze keer zonder hoofdpijn de vakantie te kunnen beginnen.

Zo heerlijk eerlijk
“Ik wil wel graag van mijn pijn af, maar ik vind het vreemd wat jij doet, ik snap het niet dus ik doe het maar niet.” Als dit jouw gedachten zijn, heb ik een vraag voor je: hoe zit dat met een pijnstiller, neem je die wel, snap je wat dat doet en wat er in zit? Tijd voor healing, een kopje koffie of thee samen is een mooie start hierbij.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels…