Zielekronkels

5x een verrassende tip voor de dip

by | Jul 31, 2022 | Coaching, Therapie

Ze is pittig in verschillende opzichten, hartelijk, en tegelijk ook zacht. Ze heeft trots haar eigen naam aan haar bedrijf gegeven. Nu zit ze bij me en vertelt in ????n ruk door: ???Ik kan het niet, ik vind het niet meer leuk, denk dat een gewone baan beter bij me past, maar dat wil ik ook niet! Mijn scriptie is afgekeurd, ik heb zelfs mijn website uit de lucht gehaald.???

Ach laat ook maar of doorgaan?
Deze vurig-treurige ratjetoe aan opmerkingen ken ik zelf ook maar al te goed. Als vriendin kan ik zeggen dat dit een rigoureuze beslissing is voor iemand met haar potentieel. Het moment dat je ???ach laat ook maar??? bereikt bij een grote beslissing is vaak het moment waarop je juist door moet gaan. Het punt waarop jouw harde werken zijn vruchten af mag gaan werpen, als je vanuit je hart doorzet tenminste. Dat geldt ook ??? net als bij de geboorte van je prachtige bedrijf ??? voor de keuze om ander werk te zoeken, te verhuizen, scheiden of blijven. Het is allemaal ongeveer hetzelfde, het heeft impact.

Maak je keuze en wordt een blij mens
Maar kom op mensen, ook jij, we hebben hier iets moois te doen. Als wij als wijze vrouwen niet trots onze heksenmuts opzetten worden wij zelf niet blij. Fysieke vermoeidheid en pijn komt om de hoek kijken, hoe langer we genoegen nemen met gedoe in ons leven hoe erger het wordt. Je wilt een goed inkomen ontvangen voor wat je doet, beter gezegd voor alles waar je zoveel shit voor hebt doorlopen. Deze vriendin wil van harte graag haar werk doen, daarvoor heeft ze haar studie betaald en helemaal doorlopen. Uit het tranendal tevoorschijn kruipen mag best een goed inkomen met zich meebrengen! Je wordt als mens niet blij als je geen keuze durft te maken.

5 Verschillende manieren om weer op je blije berg te komen
Als je je blij voelt, is het maken van een keuze ook makkelijker, alleen al omdat je je dan krachtiger voelt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om weer op je blije berg te komen. Natuurlijk kunnen wij, mijn collega-vriendinnen en ik daar een flinke helpende hand in bieden, maar je kunt ook zelf van alles doen. Onze gouden tip bij een dip geeft ieder van ons je graag:

1 ??? Mijn eigen top-tip
Ga ontladen in plaats van opladen. Steeds wordt er gepraat over opladen van jezelf. Als HSP???er, mens met hooggevoeligheid, is dit lastig omdat je vaak volloopt met allerlei energie die niet van jou is. Juist daarvan word je moe. Ontlaad, dan komt je fijne eigen energie vanzelf weer naar boven.  

2 ??? Petra???s lekkere tip
Petra, doorpakker die gek is op honden, kwam met deze korte verrassende tip: Chocola!

3 ??? Saskia???s vriendschapstip
Saskia, rouwverwerkingscoach, zweert hierbij: ???Als ik in een dip zit, vind ik het heel erg fijn om even een vriendin te bellen. Een die niet oordeelt en neutraal even met me mee kan voelen, weg uit het denken. Wees verrast als de oorzaak van de dip zomaar iets anders kan zijn dan je denkt.

4 ??? Linda???s lichaamsgerichte tip
Linda noemt zich ???de ontrafelaar???, zij vindt deze tip bij een dip het fijnst: ???Doe lichaamsgerichte oefeningen, bijvoorbeeld Qi gong.???

5 ??? Zwaan???s holistische tip
Zwaan is van de holistische massage, zij raadt dit aan: ???Sta jezelf toe om even in een dip te zitten, ga niet in verzet. Heet het gevoel welkom, en geef het oprechte aandacht.??? 

Hulp van een expert
Wil je zelf graag op jouw blije berg staan en lukt het je niet in je uppie? Blijf dan niet aanmodderen, maar schakel hulp in van een expert. Past een van bovengenoemde expert-dames bij jouw vraag of wil je alle 13 tips in een PDF-je ontvangen? Dan kan dat door mij een seintje te geven. Ik stuur het je met plezier.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???