Zielekronkels

Het begint bij jezelf zien, accepteren en horen

by | Jul 17, 2022 | Coaching, Therapie

Zet mij voor een schap met jamsoorten in een grote supermarkt en de stress vliegt me aan. Wat is dat toch in zo veel mensen dat we het lastig in plaats van leuk vinden om te kiezen? Ik laat je graag aan de hand van een aantal eigen keuzes zien dat je niet verkeerd kunt kiezen en ook hoe je kunt kiezen vanuit vertrouwen.

Allereerst word je verlamd door de angst om de verkeerde keuze te maken: ik blijf bevroren zitten waar ik zit. Ik kies direct ??? zonder aandacht ??? om te voorkomen dat ik weer in een ellenlang gedoe beland. Het maakt niet uit, ik weet toch niet wat de beste optie is.

Deze manieren leiden naar gemopper in jezelf. De keuze is nu aan jou om nog even door te lezen in dit verhaal, wie weet wat je eraan kunt hebben. Ik geef je een paar voorbeelden uit mijn leven:

  • Graag weer een blije moeder willen hebben leerde me al jong een meester te zijn in aanpassen en toegeven.
  • De behoefte aan financi??le rust maakte dat ik een aantal keuzes maakte waardoor ik juist dieper in de sh*t belandde.
  • De behoefte aan iemand naast me bracht weer verliefdheid in mijn leven. Het maakte dat ik oogkleppen opzette, elke keuze werd plotseling afgemeten aan de ander in plaats van aan mijn eigen wijsheid.

Slechte keuzes bestaan alleen als je er niets uit hebt opgestoken
Zo op het eerste oog zou je zeggen dat dit slechte keuzes waren, alle drie waren keuzes vanuit angst. Toch waren ze van wezenlijk belang omdat ze me leerden waar ik echt dingen kon verbeteren in het leven:

  • Aanpassen en toegeven bracht mee dat ik geen flauw idee meer had wie ik was en ook niet wat ik wil in het leven. Ik keek altijd naar de ander om te zien wat ik graag wilde???. Een bijzondere manier van leven! Deze lange les bestaat uit de vraag: wat wil ik? Als de ander ??? of het andere ??? er niet zou zijn, wat zou ik dan kiezen?
  • Financi??le keuzes; de bodem van de put was knetterhard. Er was keuze uit twee: volledig uit het leven stappen of de weg omhoog. Ik mocht leren het blinde vertrouwen in de ander te vervangen. Leren te vertrouwen op mijn eigen gevoel en daarna mijn verstand te raadplegen. Ik maak nu alleen nog maar vanuit rust en het diepe verworven vertrouwen dat ??? als het ??cht nodig is ??? er altijd geld is.
  • De oogkleppen door verliefdheid brachten naast het mooie ook een stevige les met zich mee. Ik moest te rade gaan bij mezelf wat ik voel en wil, anders zou ik ??? net als eerder ??? een kloon worden van een ander.

Weten waar het in jouw leven werkelijk om gaat
Als je goed kijkt dan zie je dat alle drie de voorbeelden om dezelfde issues draaien en dat is jezelf kennen, weten waar het in jouw leven werkelijk om gaat. Het gaat om zelfliefde. Gezien, geaccepteerd, gehoord worden voor wie je bent begint bij jezelf zien, accepteren en horen.

Hulp vragen vanuit zelfliefde
Zelf moet ik altijd nog slikken als het gaat over hulp vragen. Durven vragen v????rdat het water me aan de spreekwoordelijke lippen staat blijft lastig; ergens in het leven besloot ik dat ik het zelf op moet lossen. De twee vragen die zich aandienen gaan over: zie ik het probleem op tijd, komt hulp vragen in me op en kan ik de steun ontvangen? Nadat mijn zus verongelukte was er mijn emotioneel niet beschikbare moeder. Wij beide hadden gemis en een leegte in het hart, voor mij was er geen vangnet om te kunnen leunen. Ik heb de hardnekkige ???ik los het zelf wel op??? te vervangen, vanuit liefde voor mezelf.

4 Vragen speciaal voor jou
Verlang je naar verbondenheid, aandacht of misschien gesteund willen voelen als het moeilijk is? Of gaat het net als bij mij vooral over durven vragen? 

  • Wat is jouw verlangen achter je verlangen?
  • Is dat diepere verlangen sterk genoeg om nu wel te kiezen?
  • Wat heb je te leren om je verlangen te leven?
  • Kun je jezelf het gevoel geven waar je naar verlangt?

Als je beweging in je relatie, werk, geld of gezondheid wilt, kijk dan in een opstelling naar de onderliggende patronen die je tegenhouden. Op 13 augustus geef ik een workshop bij Bewust Achterhoek. Hierin kun je op een speelse, diepgaande manier herhalende ongewenste patronen in je leven oplossen. Doe je mee?

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???