Zielekronkels

Vind de pareltjes in de ketting van de dag

by | Jul 10, 2022 | Coaching, Therapie

Ogen dwalen door de ruimte, wetend dat het een dag zal zijn die dooraderd is met gouddraden en pareltjes. De kralen rijgen zich aan elkaar met daartussen pareltjes van mooie herinneringen en nieuwe van de huidige dag. Een heel fijne manier om je goed te voelen is om deze pareltjes te pakken, te registreren en dan je eigen glimlach te voelen.

Ze hielden me overeind in de onstabiele situatie
Terugkijkend zie ik veel van deze beauty???s in het mooie Zutphen liggen. Tijdens een periode dat het stevige stress was in mijn leven ??? de schuldsanering waar ik in zat was de afsluiting van jarenlang opgebouwde spanning ??? reed ik drie maanden lang op een scootertje door deze Hanzestad in de Achterhoek. De post in de koffer achterop, deels in de tas die aan het stuur was bevestigd.

Wat me toen en nu laat glimlachen als ik aan Zutphen denk, is onder andere dit:

  • De Waterkracht, een gastvrij buurtcentrum waar ik letterlijke en figuurlijk mocht opwarmen.
  • De vijver die een prachtig patroon liet zien van perfecte ronde, grote en kleine cirkels op het ijs, een wonderlijk verschijnsel.
  • De IJssel die ik dagelijks kruiste op mijn postroute blijft een fantastische rivier. Het water dat blijft stromen gaf me een belangrijk inzicht: zo is het, het leven gaat gewoon door, wat er ook gebeurt.
  • Een fotosessie in de oude binnenstad, die kreeg ik zomaar cadeau.
  • Jos, een mede-werkzoekende die ik tegenkwam bij een workshop van de Broekriem. Inmiddels zijn we dik bevriend.

Pareltjes die een glimlach oproepen, ze hielden me overeind in de onstabiele situatie.

De ketting van deze dag
Ook nu, ruim zes jaar later, vind ik pareltjes in de ketting van de dag. Mijn totale kralenketting bestaat uit de gewone dagelijkse dingen: mijn werk, de boodschappen, honden uitlaten, schoonmaken, met kinderen en partner overleggen over ditjes en datjes. Dat soort dingen die zelden genoemd worden, maar die er wel zijn. Deze gewone dingen krijgen vaak niet zoveel waardering van onszelf en de ander.

Waarmee de dag-dingen aan elkaar geregen worden
Mijn werk maakt dat ik soms wel, soms niet geniet. Minder fijn vind ik de tijd waarin ik worstel, omdat er geen directe collega???s zijn waarmee ik kan lachen, overleggen en een ???koffieautomaat-momentje??? kan hebben. Op zulke momenten is het een eenzame weg die ik loop. Soms geniet ik van het schrijven, maar minder als het stroef loopt, dan is het echt tijd voor wandel- of ???uit het raam staar-tijd??? waar ik vervolgens wel weer van geniet. Ik glimlach om het verhelderende gesprek met mensen waarin heling mag plaatsvinden, evenals van het geven van een behandeling. Al die dingen kun je kralen noemen waarmee de dag-dingen aan elkaar geregen worden. Sommigen zijn fijn, andere minder.

Voorspellen dat er pareltjes zullen zijn
Een aantal pareltjes van vandaag laat ik je alvast zien:

  • De blik op mijn planten, die groene oase thuis waar ik zo van geniet.
  • De gehaakte mandala die ik mocht maken voor de nieuwe praktijkruimte van Karin Millo, een hartverwarmende collega-lichtwerker. Vanmiddag komt de finishing touch waar ik nog aandacht aan ga geven. Daarmee heb ik haar kleuren en haar naam verwerkt in deze beauty en ook dat laat me glimlachen.
  • De zon die even over je gezicht aait vandaag.
  • Het moment dat ik op verzenden klik en dit blog met precies de juiste foto naar mijn schrijfcoach Marije van den Bovenkamp van Schrijfzin/Blogzinnig stuur. Zo, nu is het klaar voor deze week!

Waar jij de nadruk legt bepaalt mede je dagen
Voel je mijn glimlach, voel je wat ik wil zeggen met dit alles? Hoe meer wij in staat zijn de kleine parel-momenten te omarmen, hoe meer deze zullen voorkomen in je dagen. Natuurlijk kan ik me richten op de grrr-momenten als het niet lukt. Liever benadruk ik, zoals hierboven, de fijne momenten in de dag. Je kunt zien dat deze duidelijk meer aandacht krijgen dan de gewone kralen.

Dit korte fimpje van Paul de Blot, Honorary Professor at Nyenrode Business Universiteit, maakt de kracht van dankbaarheid mooi duidelijk.

 

Je eigen schatkist, oftewel schatboekje
Schrijf ???s avonds in bed alleen de mooie herinneringen op in een speciaal boekje. Als je dit doet vlak voordat je gaat slapen, dan neem je je glimlach mee de nacht in waardoor je een rustiger nacht hebt ??n ???s morgens met een ander gevoel aan de dag begint. Begin met: Oh ja, vandaag ga ik weer parels zoeken tussen de kralen. Op momenten dat je dan toch weer in zo???n dal terechtkomt, geef jezelf dan niet op de kop. Neem dan dit boekje in je handen en voel je glimlach kruipen in je lijf, zo???n sparkeltje. Ik wens je er veel plezier mee. Hoe vaker je dat doet, hoe meer je ze zult zien, want dat waar je je aandacht op richt vergroot zich.

Met jou mee op parel-jacht
Trek gerust je stoute schoenen aan die achterin de kast staan te wachten als je wilt dat ik met je op parel-jacht ga, door??HIER??te klikken. Doe ik met plezier tijdens een virtueel kopje koffie samen (of live als je in de buurt zit). Heb het goed met jezelf!

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???