Zielekronkels

Je wereld een beetje mooier te kleuren, 7 tips

by | Jun 26, 2022 | Coaching, Therapie

Magie en wonderen. Wat gebeurt er binnenin je als je deze woorden leest? Voel je direct een afwerende houding of juist een dikke vette glimlach? In mijn kindertijd noemde mijn vader me liefkozend: Anneke Tanneke Toverheks. Dit maakt dat zich bij mij nog steeds een glimlach opdringt, inclusief de trotse liefhebbende blik van hem.

Rodochrosiet
Mijn reis als volwassene naar magie begon via een edelsteen die mijn leven binnenkwam op een zandpad vlak bij Agelo. Ik zag een steentje liggen dat er heel anders uitzag dan die daar normaal thuishoren, het was een rodochrosiet. Het mooie is dat de beschrijving van deze beauty en de werking ervan zo klopt bij wat er speelt in mijn leven.

Het feit dat ik dit steentje zag op die plek noem ik een magische gebeurtenis. Bijna alsof een gids, engel of ander wezen uit de niet-geziene wereld deze daar vlak voor mijn voeten heeft gelegd. Ik voel bij dat soort gelegenheden telkens weer een golf(je) dankbaarheid door me heengaan en geniet daarvan.

Altijd kiezen voor de lichte en liefdevolle magie
De laatste jaren komt magie in de wereld steeds vaker om de hoek kijken. Zelf gebruik ik dit door:
– bewust woordgebruik in te zetten
– het maken van sigillums (een magisch symbool om te helen, beschermen en manifesteren oftewel creëren; zelf zie ik dit als een creatieve vorm van een affirmatie. Er is een sterke verwantschap met een bindrune uit de hekserij)
– het sturen van licht en liefde
– het geven van healings op allerlei manieren

Alles om de wereld een fijnere plek te maken. Ik ben me sterk bewust van de energie om en in mezelf. Hierbij wil ik nog wel vermelden dat ik altijd kies voor de lichte en liefdevolle magie. Tenslotte is het wel zo dat alles in drievoud naar je terugkomt.

De wet van Drie
De Wet van Drie is een van de drie wetten in de hekserij. Deze regel stelt: alles wat je doet komt drievoudig terug. Dit lijkt sterk op het oosterse karma, waar iemand ook oogst wat hij/zij zaait. Deze wet waarschuwt ervoor magie niet te gebruiken om iets of iemand te schaden. 

Kijk vanwege deze wet dus goed uit op welke manier je je weten en eventueel magie inzet. Doe je dit ten goede van alles en iedereen of alleen ten goede van jezelf? Waarbij je wilt opmerken dat je jezelf kwaad doet door genoemde wetmatigheid. Bovendien sluit je jezelf af van je bron als je iets doet dat een ander schaadt.

Welke invloed wil jij hebben?
Als je een gevoelig mens bent dan weet je hoe het is om in de buurt te zijn van iemand die zich mopperig gedraagt. Vraag je eens af hoe dat voor jou is, wat dat met jou doet. Neem je dit mee gedurende de dag of in het gesprek? Wat zien je kinderen dan aan je? Zij voelen naadloos aan wat er binnenin je actief is. Hoe kijken de mensen waar je mee werkt dan naar je, merken zij wat je meezeult?

Dikke kans dat je deze vraag – als je eerlijk bent naar jezelf – met een ja moet beantwoorden, zij merken dat. Je kunt een glimlach opzetten, maar deze van binnenuit voelen – zeg maar vanuit je tenen – is wezenlijk anders. Trek je dit verder door in je gedachten dan kun je je ook afvragen wat jouw hoofdzaken (zoals de telefoon met al zijn informatie, je malende gedachten, zorgen over geld of tijdsdruk) met jou en je omgeving doen. Hmmmm, interessant.

Met de blik op het huidige moment hebben we invloed op de toekomst
Stel je eens voor dat we kunnen toveren, een beetje magie in de dag brengen. Hoe zou jouw leven, en de wereld er dan over vijf jaar uitzien? Ik geef je een aantal tips en inzichten waarmee je je eigen leven en dat van anderen kunt beïnvloeden.

  • Tip 1: De wet van drievoud, maar die had je al gelezen.
  • Tip 2: Stap ’s ochtends vroeg pas uit je bed als je je glimlach hebt gevonden en beloof jezelf dat deze de hele dag voelbaar is binnenin je. Geef jezelf daartoe toestemming. Zo beïnvloed jij de mensen op een positieve manier gedurende de dag.
  • Tip 3: Stop met ‘Ja-maar’. Als je met ‘ja-maar-gedachten’ naar iemand toestapt kun je dan überhaupt verwachten dat het gesprek fijner verloopt dan de afgelopen keren? Nee, natuurlijk niet. Je krijgt namelijk wat je verwacht, let daar maar eens op. Daar waar jij je aandacht op richt wordt werkelijkheid in je leven.
  • Tip 4: Leg je focus op wat jij wilt zien in je leven. Mijn uitnodiging aan jou is om eens op te letten waar jouw gedachten steeds naartoe dwalen, waar jouw focus ligt. Zijn dat fijne, positieve dingen, die dingen waar je blij van wordt? Of zijn dat negatieve dingen?
  • Tip 5: Word je nu besprongen door een oude ja-maar? Zeg dan in jezelf simpelweg: ‘ik heb je gezien, ik wil me nu bezig houden met fijne gedachten. Jij (de ja-maar) komt vanavond aan bod.’ Vind je glimlach terug.
  • Tip 6: Als je aan het eind van die dag met je voeten omhoog op de bank geniet van een welverdiend kopje thee, kijk dan terug op de dag. Heeft de oude ja-maar zich nog laten zien? Hoogstwaarschijnlijk weet je niet eens meer dat je die had. Zo leer je zien welke invloed de woorden die je tegen jezelf zegt hebben op je leven.
  • Tip 7 als afsluiter: Doe net als ik en voel het volgende tot in je tenen. ‘Misschien verklaar je me voor gek, dan kan me dat niks schelen. Dit is jouw gedachte, deze mag je houden en heeft goed gezien niets met mij te maken.’

Het kan simpel
Je wereld een beetje mooier kleuren hangt niet van de ander af, dit begint echt bij jezelf, bij de intentie om vandaag die glimlach te blijven voelen binnenin je. Maar Anneke, is het echt zo simpel? Ja, in veel gevallen wel. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ook door de tijd heb gestuiterd hiermee. Hoe het ook is, deze manier heeft me een hoop gedoe bespaard en dat kan ook bij jou zo zijn. Veel plezier ermee. En wil je mij jouw wondertjes vertellen of heb je vragen? Dan weet je me te vinden.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels…