Zielekronkels

Verander je gezichtspunt, verander je wereld

by | Jun 5, 2022 | Coaching, Therapie

Vanuit mijn diepste wezen kwam het omhoog, het kwam niet kruipend, maar spoot er ineens uit als een vulkaanuitbarsting. Via LinkedIn kwam ik een post tegen over kinderen die dingen meemaken waarvan we als weldenkend mens vinden dat dit niet zou moeten. Pesterijen over bijvoorbeeld haarkleur of afkomst laten hun sporen na die nog jaren later hun uitwerking kunnen hebben.

Moeilijk te veranderen
Op dit moment wil ik niet specifiek op het pesten ingaan, wel gaat het me om de reactie van een professional onder de post. Er werd gesuggereerd dat pesten tegenwoordig de norm is en juist d??t ??? gezegd door iemand die gezien mag worden als hulpverlener ??? doet voorkomen dat iedereen dit meemaakt in zijn of haar leven en dat dit onvermijdelijk is. Juist het generaliseren maakt de openheid om te kunnen veranderen een stuk moeilijker voor alle betrokkenen, zowel voor deze kinderen en anderen die zich belaagd voelen alsook voor de pesters.

Verandering vergt wat van je
Hoe zou het zijn als we de algemeen aangenomen waarheid zoals genoemd door deze psycholoog eens anders bekijken? Zeg bijvoorbeeld eens tegen jezelf dat het zomaar mogelijk is dat dit aan het veranderen is. Omarm de aanname dat respect alom groeiende is, meer en meer aanwezig zal zijn. Dat vergt wat van je. Je vaak bevestigde denkbeeld veranderen is niet altijd makkelijk, maar het is hard nodig dat we blijven kijken naar de liefdevolle kant van het leven.

Zeg het volgende eens tegen je spiegelbeeld:
???Ik focus op het goede in de mens, ook tijdens nare dingen.
Ik focus me op liefde, genegenheid, hulpvaardigheid.
D??t is wat ik zie in het leven.???

Ook andersom is mogelijk, draai het eens om
Ik voel aan alles dat ik het negatieve bekrachtig door aandacht te besteden aan de zware kant van het leven. Het mooie is dat deze waarheid ook andersom geldt, je focus op het goede in en om je heen maakt dat het goede groeit. Hiermee ga je levens werkelijk veranderen, pas het eens drie weken toe en je gaat zien dat het zo werkt.

Het laat zich pas zien als het nodig is
Ik vraag me af wat Liefde zou zeggen, direct hoor ik: ???Laat oordelen los, laat je oude zeer los Anneke. Ook dit is namelijk een stukje geschiedenis van jezelf.??? Wauw, die zag ik even niet aankomen, nu gaat dit toch nog over mij. Ik ben gelukkig zelf niet erg gepest als kind, voelde me vaak wel buitengesloten wat tegen pesten aanhangt. En ik herinner me dat mijn moeder door een vriendinnetje als ???stomme moeder??? benoemd werd en niemand mag dat zeggen, ik ben de enige die mijn moeder stom mag vinden! Hiermee is het oude jeukende boven water en uit de duisternis getrokken, d????rom reageerde ik zo fel op die post.

Het ik wil het NU kwijt-syndroom
Zo haakt dit direct aan op wat ik gisteravond las in oude losse aantekeningen. ???Je hoeft niet op zoek te gaan naar oud zeer, dat laat zich vanzelf zien als het nodig is. D??n deal je ermee op een liefdevolle manier waardoor het transformeert in Kracht. Het is net een aha-moment, vol energie.??? Als het oude zich uit zichzelf laat zien dan is het vele malen makkelijker op te lossen dan wanneer je ernaar op zoek gaat, ik noem het het: ik wil het NU kwijt-syndroom.

Kracht van lichtheid in het leven brengen
Wat betekent dit, oud zeer transformeren in Kracht? Het dealen met je oude pijnpunt ??? als je getriggerd wordt door iets wat je ziet of leest ??? geeft direct ruimte binnenin jezelf. Waar oud zeer opgelost is, vind je ruimte voor je werkelijke zelf, voor de echte Kracht die jij bent. De Kracht van liefde en van vergeving. Kracht van lichtheid in het leven brengen. Voel maar eens hoe fijn het is als je iemand tegenkomt die lekker met haar gezicht geheven naar de zon loopt, dat is de kracht van de lichtheid. Dat is waar ik je toe uitnodig en waarmee je ook invloed uitoefent op je omgeving.

Erkennen dat er oude pijn aan het woord is
Soms lossen oude dingen op zonder dat je het merkt, beetje bij beetje. Een andere keer kun je het zelf door stil te gaan zitten en te beseffen dat er iets ouds geraakt werd, erkennen dat er oude pijn aan het woord is geeft al ruimte. Ook kan het zijn dat het teveel of te groot voelt voor jou alleen, dat is het moment om aan de bel te trekken.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???