Zielekronkels

Wat zou zelfliefde voor jou veranderen?

by | Apr 3, 2022 | Liefde & Relatie

Wanneer ik denk aan echte vriendschap kruipen mijn tranen omhoog. Mijn gedachten dwalen af naar Jos, mijn bonusmoeder, hoop en dankbaarheid laat zich zien. Zij had precies dat wat mijn echte moeder me nooit kon geven. Ze had kleur, ademde geborgenheid en warmte in alles. Beide moeders overleden binnen een half jaar en het was helemaal goed zo. Een goede vriend, toevallig ook een Jos, geeft me openheid, veiligheid, een weten dat ik altijd opgevangen word als ik dreig om te vallen.

Het begint bij onszelf
Hoe mooi zou het zijn als we dit aan onszelf kunnen geven, als we werkelijk van onszelf houden en onszelf geborgenheid bieden? Juist omdat ik het verlangen hiernaar zo sterk voelde, zocht ik naar het ???hoe dan???. Het was een dwaaltuin waarin ik terechtkwam, waar ik stukje bij beetje leerde om van mezelf te houden. Wellicht dat d????rom mijn bonus-moeder pas laat in mijn leven kwam met al haar liefde. Want hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer liefdevolle mensen je ontmoet. Dit proces begint bij onszelf, zonder enige twijfel. Het is zo belangrijk dat we goed door ????n deur kunnen met vooral onszelf. Ik zou bijna zeggen dat het van levensbelang is.

Wat laat echte vriendschap zien?
Liefde en vriendschap liggen voor mij op ????n lijn, voor het echt diepe vriendschapsgevoel is liefde en openheid de basis. De blik van onze hond op de foto laat dit zien, hij kreeg liefde en zorg van ons. Als 6-jarige is hij uit een heel vervelende situatie weggehaald. Hij kwam bij ons wonen en de laatste jaren van zijn leven zagen we de blik zoals op de foto van hem.

In een andere, menselijke, vorm laat echte vriendschap bijvoorbeeld dit zien:

 • Leuke dingen samen doen
 • Iets van elkaar kunnen dragen of verdragen
 • Een spiegel durven zijn
 • Samen misselijk eten omdat het zooo lekker is dat je niet kunt ??? of wilt ??? stoppen
 • De ander helpen bij het uitruimen van die uitpuilende kast
 • Samen huilen als de kat plotseling dood gaat, zelfs als jij zelf geen kattenliefhebber bent
 • Mee-lijnen als dat aan de orde is
 • Een wijntje samen op een totaal onlogisch tijdstip
 • Spontaan glimlachen als je aan de ander denkt
 • Elkaar midden in de nacht kunnen bellen als dat even nodig is
 • Soms boos zijn op elkaar en het later toch weer goed ??? of zelf nog beter ??? hebben

Ik zal mij nooit meer in de steek laten
Als ik dit zo lees dan weet ik dat ik vrienden heb. Elke vriend(in) is uniek, zo is er maar ????n. Ik heb intussen geleerd een beste vriendin voor mezelf te zijn, ik zal mij nooit meer in de steek laten. Het heeft me alleen maar moois gebracht.

Wil jij nu eindelijk leren hoe je van jezelf kunt houden?
Wat zou er in jouw leven veranderen als jij dit ook kunt zeggen, vanuit je mooie hart? Hoe is het dan met je energie, met je zeurende fysieke klachten, met je glimlach van oor tot oor? Ben  je geraakt door mijn zielekronkel van deze week? Wil jij nu eindelijk leren hoe je van jezelf kunt houden en wat dit voor je kan betekenen? Klik dan hier.

Houden van jezelf kun je leren, heb het goed met jezelf!

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???