Zielekronkels

Isa???s 10 wijze tips voor innerlijke rust

by | Mar 13, 2022 | Coaching, Therapie

Doodgemoedereerd wandelt ze de woonruimte in. Ze kijkt om zich heen en alles in haar zegt dat ze gezien wordt. Dit doet ze zonder enige hooghartigheid of houding dat ze zich beter voelt dan iemand anders hier. Ze is gewoon wie ze is. Gehuld in haar prachtige zwarte mantel ziet ze er bijna koninklijk uit.

Het duurt niet lang of ze vindt een heerlijk plekje in de zon, zo achter het glas op een vroege maart-ochtend is het hier goed toeven. Ze strijkt haar haren in de plooi en kijkt eens wat er allemaal op tafel ligt, waarbij ze mijn laptop van alle kanten bestudeert. Dan krijgt het slokje drinken de volle aandacht waarna ze hetzelfde bij haar nagels doet.

Vanzelfsprekendheid opent deuren
Vol verwondering, bijna bewondering, volg ik haar. Wat een wonderschone vrouw is ze, en wat is de vanzelfsprekendheid waarmee ze haar dingen doet een genot om te zien! Isa is haar naam, de betekenis is net zo veelzeggend als haar verschijning: vertraging, stilstand, ijs, focus. Denk maar aan je hand als je iemand wilt tegenhouden die te dichtbij wil komen. Als vanzelf strek je je arm naar voren met je vingers omhoog wijzend, STOP, tot hier en niet verder.

Ik ben
In de houding van vanzelfsprekendheid zit voor mij nog steeds een leerpunt. Zoals zij door de ruimte beweegt stoort ze zich niet aan anderen. Zij twijfelt niet aan zichzelf. Nee, Isa is. De uitdrukking ???ik ben??? is zo passend bij haar. Ze krijgt alles gedaan zonder af te dwingen omdat ze ervanuit gaat dat wat ze wil lukt. En zo niet dan is het ook ok??.

Isa???s 10 andere wijze tips
Ik vraag haar hoe ze dat doet, moeiteloos door het leven lopen. Hier zijn haar wijze antwoorden voor vandaag:

  1. Vergelijk jezelf nooit of te nimmer met anderen. Kijk alleen naar anderen om iets van te leren over jezelf en het leven.
  2. Maak je niet druk over wat anderen van je vinden. Je bent altijd goed precies zoals je op dit gegeven moment bent.
  3. Verwen jezelf met me-time momentjes, doe dit meermaals op de dag, al is het maar ????n minuut. Dit kun je al doen als je langs de spiegel loopt door tegen jezelf te glimlachen. Hallo schoonheid! En knipoog dan naar die mooierd die je ziet.
  4. Knipoog ook eens naar een ander, laat merken dat je haar of hem ziet.
  5. Sta eens stil en kijk om je heen, zie hoe mooi een theekopje kan zijn. Verwonder je weer als een kind over dingen, zie de schoonheid.
  6. Strek jezelf lekker in de zon uit, languit in het gras.
  7. Wees tevreden met wat is, gefrustreerd zijn maakt het niet anders.
  8. Als je slaapt, slaap dan. Verdeel je aandacht niet, doe een ding tegelijk.
  9. Heb vanzelfsprekendheid in je houding.
  10. Gebruik vaker de betekenis van de naam Isa, STOP. Tot hier en niet verder. Oftewel: bewaak je grenzen vanuit liefde voor jezelf.

Heb het goed. En als je je straalkracht kwijt bent, stuur me dan een mailtje of bel me. Je bent welkom.

Isa

Isa is bijna 9 jaar, ze is ons leuke zwarte katje. Onze jongedame die zoveel wijze lessen in zich heeft, als je het maar wilt zien. Ik hoop dat ze je heeft ge??nspireerd, net zoals ze mij inspireerde tot het schrijven van dit blog

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???