Zielekronkels

Kleurrijk oervertrouwen

by | Feb 13, 2022 | Coaching, Therapie

Ik wil vertrouwen, weten dat alles altijd goed is zoals het is??? Maar ik voel nu angst. Direct wordt mij duidelijk: ok??, er is angst binnenin me. Maar deze angst is veel groter en breder dan van mij alleen. En ik kan al die generaties angst zien en voelen, en ze met zachtheid en mededogen bezien???

Wat hebben al de vrouwen en mannen nodig, mijn voorvaderen en voorvrouwen? Niet dat ik hun angst wegneem. Wel dat ik hen het grootste en diepste oer-vertrouwen teruggeef. Hoe ziet dat eruit? Welke vorm, geur, klank en kleur heeft hun en daarmee mijn vertrouwen? Dit schreef ik medio 2016.

Een vulkaantje binnenin mijn buik
Vandaag, in 2022, schrijf ik verder en het gaat over angst en vertrouwen. Mijn hoofd slaat op hol. Ik moet schrijven. De moed om te schrijven wat er werkelijk leeft in mijn hart, in mijn buik. Een beeld plopt op van een groot gezwel waar ik een speld in prik. Het geval ploft in ????n klap uiteen, als een vulkaantje binnenin mijn buik. Wat eruit komt is een fantastische stroom aan kleurrijk, gemengd dik sap dat ook nog eens heerlijk ruikt. Dit sap verspreidt zich door mijn hele buik, door mijn lijf omhoog ??n omlaag. Dit kleurrijke sap maakt vrolijk. Via mij stroomt het naar de buitenwereld en iedereen om me heen wordt er blij van. Zo cre??er ik een blije, fijne wereld! Ik ga met een fijn gevoel de dag in.

Het begint met vertrouwen hebben
Weet je, we hebben alle antwoorden al in onszelf, we spreken niet voor niets over ???ons wijze lichaam???. Daar zitten oplossingen, antwoorden. Als het daar ontspannen is, in je lijf, dan ben je ontspannen. Dan ervaar je dat dingen lopen in het leven zodat je vertrouwen kunt hebben. Eerlijk gezegd is het zelfs andersom: het begint met vertrouwen hebben en vandaar uit kunnen dingen in je leven veranderen. Eerst ontspannen en de veranderingen zien komen. Begin je vanuit ongenoegen, boosheid of iets dergelijks dan krijg je daar alleen maar meer van.

Als er nu ook bij jou iets kriebelt
In het begin schreef ik: Wat hebben al de vrouwen en mannen nodig, mijn voorvaderen en voorvrouwen? Niet dat ik hun angst wegneem. Wel dat ik hen het  grootste en diepste oer-vertrouwen teruggeef??? Daar draait het om, en het is waar ik mensen naartoe begeleid, waar ik van gloei. Een heerlijke win-win. Als er nu ook bij jou iets kriebelt, iets dat voelt dat het nu tijd is dichter bij jezelf te komen, trek dan je stoute schoenen aan en plan een afspraak met mij in: https://annekewilbers.nl/aanbod/.

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???