Zielekronkels

Over helen, leegte en magie

by | Jan 30, 2022 | Coaching, Geen categorie, Lichaam & Gezondheid, Therapie

Het is herfst, 2012. Ik ben met de honden op pad, maar kan al vlak na de oprit niet meer verder. De pijn in mijn linkerheup is intens, het huilen staat me nader dan het lachen. Verder lopen, maar hoe dan? Teruglopen, hoe dan? Het is letterlijk en figuurlijk pijnlijk om mezelf hier op straat zo te zien staan.

Ik loop voor de honden nog naar het grasveld vlakbij en terwijl ik daar sta, bel ik Ineke, mijn vraagbaak en hartsvriendin. Ik vertel haar huilend wat er aan de hand is. Ze geeft me de ruimte hiervoor en ik vraag haar wat zij hier ziet als reden. ???Waarom doet dit zo verdomde zeer???? Haar antwoord is direct en zonder enige twijfel dat dit te maken heeft met mijn werk in het callcenter. Al terwijl zij dit zegt, voel ik me sterker worden: ???Dan zeg ik nu mijn baan op!???

Het was klaar
Ik was er klaar mee. Zonder boosheid, zonder klagen, gewoon klaar. Ik was klaar voor deze stap en voelde de ruimte, een soort leegte, om de baan op te zeggen. Ik heb bij thuiskomst direct mijn baas gebeld en doorgegeven dat ik zou stoppen met mijn werk voor hem. De dag daarna liep ik drie kwartier met de honden, zonder pijn. Alsof dit wonder(tje) nog niet genoeg was, kon ik de week daarna direct beginnen op een andere werkplek. Het universum steunt me altijd weer op zo???n moment, ik noem het vaak magie???

Helpende energie 
Wat maakt dat een leegte zo vaak als negatief wordt bestempeld? Nou moet ik je heel eerlijk vertellen dat ik dat ook jarenlang heb gehad. Ik vond leegte en ruimte lastig, eng zelfs. Ik kijk nu naar de nieuwe tafel die in onze woonkamer staat, de bedoeling is dat de huidige tafel een andere plek krijgt. Bijzonder is dat de nieuwe tafel zich als vanzelf vult. Ik ken dit verschijnsel ook uit de wereld van het helen van blokkades. We kunnen een blokkade in lichaam, geest, woon- of werkruimte weghalen. Dit is best wenselijk om te doen. Er zit echter een ???maar??? aan en dat is dat het wijs is om de vrijgekomen ruimte zelf te vullen met helpende energie. 

Overtuigingen en overleveringen
Een van mijn klanten had menstruatieklachten, ze vloeide al een paar maanden aaneen en ervoer steeds meer vermoeidheid en rugpijn. Haar artsen hadden nog niet echt kunnen helpen en voordat ze de kant van operaties op zou gaan, kwam ze bij mij. Ze was na een paar consulten blij dat haar klachten snel verminderden. Logisch, vond ik; het opsporen van de echte oorzaak, en deze helen, maakt dat het een diepgaand proces is. Overtuigingen diep binnenin haarzelf en overleveringen uit de familiegeschiedenis speelden een rol in dit voorbeeld. Na het herkennen en erkennen hiervan kon de heling ontstaan. Het vullen met helpende energie was begonnen.

Achterliggende oorzaken
De grote ???maar??? die ik voel, is dat puur het weghalen van een klacht kan maken dat de achterliggende oorzaak buiten beeld lijkt. Als iemand de zichtbare klacht weghaalt zonder de achterliggende oorzaak te helen dan zal de blokkade zich op een andere manier later weer uiten. Wellicht op een ernstiger manier dan zeurende rugpijn. 

Wat als je niet kan of durft te buigen?
Wat nou als deze rugpijn als werkelijke oorzaak heeft dat de dame niet rechtop wil, kan of durft te staan (letterlijk en figuurlijk)? Of dat degene niet wil, kan of durft te buigen voor een situatie waarin dat wel nodig is? En hoe zit dat als iemand zich figuurlijk niet soepel door het leven beweegt en dat laat zich letterlijk zien? Je hebt vast wel eens iemand zien lopen met een stramme rug. Als toeschouwer zie je zelfs dat dit pijnlijk is, kijk maar naar het gezicht van die persoon.

Liefde, licht en warmte
Soms blijft de werkelijke oorzaak buiten zicht, kan of wil nog niet aan het licht komen omdat er nog eerst iets anders gezien wil worden. Dan laat ik als healer altijd liefde, licht ??? dat wat helpend is voor deze persoon ??? door me heen stromen naar de klant. Ook hier gaat het om vullen met helpende energie. 

Leegte
Ik neem je nog even mee terug naar het begin van dit blog. Ik was klaar voor deze stap en voelde de ruimte, een soort leegte, om de baan op te zeggen. Toen ik de leegte voelde, was er kort eerst de schrik: kan ik dan weer helemaal opnieuw beginnen? Ben ik dan niet goed genoeg? Ik voelde me leeg, mijn praktijk, mijn lijf, mijn portemonnee??? en ga zo maar door. En ik wilde juist magie toevoegen aan mijn leven. Ik wilde me goed voelen! Kan het ook zo zijn dat magie pas werkt ??n een levendig gevoel geeft juist vanuit de leegte? Dat leegte daar voorwaarde voor is?

Magie = Wonder
De eerste keer dat ik magie voelde, was toen ik een wens ophing voor iemand anders, gewoon in een mooie boom gehangen. Degene waar het om ging worstelde met pijn, vermoeidheid en zingeving in het leven. En dat al enkele jaren lang. Ik hing de wens op dat het haar goed zou mogen gaan, dat ze beter met haar lijf om zou kunnen gaan en weer een fijn leven zou krijgen.

Twee weken later sprak ik haar weer, het leek een andere vrouw! Ze was levendig, had nog wel pijn maar dat was op dat moment naar de achtergrond verschoven. Sindsdien zie ik haar sterker en sterker worden, ze heeft haar oude manier van omgaan met zichzelf en de wereld veranderd in warmte en een fijn mens zijn. Dankjewel lief mens.

Magie-verzoek
D??t soort magie wil ik wel in het leven. Het maakt dat ik glim en zin heb in leven. Als je nu wilt weten hoe ook jij de leegte kunt vinden en magie kunt toelaten, dan kan dat, via een mailtje is dit snel gepiept. Het is magisch wat er kan gebeuren! 

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???