Zielekronkels

Woorden, laat ze voor je werken

by | Oct 3, 2020 | Geen categorie

Change your words, change your world

Dat zijn de woorden waarmee het YouTube filmpje over de blinde bedelaar eindigt, precies als de woorden waarover het gesprek met Marije vanochtend ging

Kies jij

Ik zie in de praktijk dat gedachten en woorden, en hoe je ze gebruikt, heel veel impact hebben op je leven:

Jarenlang sliep ik slecht, vanaf 1985, s???ochtends zei ik dan dat ik beroerd had geslapen of zelfs helemaal niet. Telkens als men vroeg hoe het met me ging kwam dit ter sprake, en zoals je al kunt raden gebeurde dit met vergelijkbare woorden.

De laatste 6-7 jaar ben ik iets gaan veranderen in de communicatie naar mezelf en anderen. Ik had de heldere brainwave om te zeggen dat ik goed genoeg had geslapen om de dag door te komen! Ook voegde ik toe dat ik waarschijnlijk al die jaren toch wel iets had geslapen omdat ik anders volgens de heren geleerden al lang niet meer geleefd had.

En het wonder geschiedde: mijn slaappatroon was nog hetzelfde, maar het voelde voor mij overdag anders. Ik werd langzaamaan minder moe, begon dingen weer leuk te vinden. Nog steeds, ruim 30 jaar later, lijkt het af en toe nergens op ;( maar er is ????n groot verschil, ik weet altijd dat de reden bij mezelf ligt.

  • Ik heb geen stiltemoment genomen de laatste dagen
  • Ik heb de energie van mijn lief niet teruggegeven aan haar
  • Ik zat met mijn hoofd bij het trainingsaanbod of het gesprek van morgen
  • 5 minuten voor slaaptijd zat ik nog achter de computer
  • ik had die dag iets gedaan waar ik zelf niet 100% achter kon staan
  • ??????

Achteraf was de reden altijd duidelijk. Ook al komt een hele nacht diepe slaap misschien maar 1x per jaar voor:

Ik slaap nog altijd genoeg om de dag goed door te komen ?

En jij? Wat doen woorden met jou? Waar verlies jij levensvreugde, wil je dit graag anders zien? Gaat het bij jou over die leuke collega, of is de angst voor de tandarts jouw struikelblok?

Laat het me weten via contact, of schrijf je in voor de wekelijkse Zielekronkel. Je krijgt altijd antwoord van me???

Liefs, Anneke

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels???