Zielekronkels

Onaangepast aan de buitenwereld, aangepast aan jezelf!

by | Oct 3, 2020 | Geen categorie

 

Aanpassen of juist niet?

 

Zoals Peter Thijssens schreef in zijn blog spraken we in het kader van Discovering You! over VRIJHEID

Voor mij gaat vrijheid over jezelf zijn. Over onaangepast zijn aan de buitenwereld, aangepast aan jezelf! Pas dán kun je ware vrijheid ervaren. Pas dán LEEF je echt je leven.

Veelal ervaren mensen dit gevoel niet. Eerder merken ze dat ze vast zitten in een stramien van vaste tijden, een werkgever, financiële verplichtingen en andere dingen. Ingesleten gewoontes en ongemakkelijk voelen door schaamte kan ook een grotere rol spelen dan je wilt.

Schuldgevoel en schaamte zijn dingen die geen nut hebben, ze halen je uit je energie. Wat wel helpt is de vraag: Wat heb IK nu nodig? Wat zou Ik doen als “dat andere” er nu niet zou zijn? Klinkt dit egoïstisch in je oren bedenk dan dat je alleen maar goed voor de ander kunt zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Als jij leeg bent heb je niets meer te geven. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat zowel jij als je omgeving liever de echte en energieke jij ziet.

Zeker mag je werken voor je geld, voor een wederdienst of gewoon omdat je de ander even wilt helpen. Werk geeft structuur, kan een gevoel geven van bestaansrecht, maakt mogelijk dat je bepaalde dingen die je heel graag wilt waar kunt maken.

Als het goed is haal je energie uit je werk. Energie in de vorm van geld, dankbaarheid of erkenning. Is dit voldoende voor jou? Prima. Loop je leeg op je werk en in je privéleven dan speelt er iets anders.

Als je geen energie meer uit je werk haalt moet je dat ergens anders vandaan halen. Niet uit andere mensen, omdat je hen dan leeg zuigt. Die energie “moet” je uit jezelf halen en dat komt binnen handbereik zodra je je eigen levenswens oppoetst en zoveel als mogelijk is leeft.

 

Diep binnenin iedereen zit een wens, soms zelfs zo diep verstopt dat deze je niet eens kunt vinden hoe diep je ook nadenkt. Jouw Zielenwens is bij het universum (of welke andere naam je aan deze grote energie wilt geven) welbekend. Om dichter bij die wens te komen lijkt het leven je een zetje te geven als je te ver van je padje wijkt. Dit kan er uit zien als een van de volgende voorbeelden: 

 • Een relatiebreuk
 • Geen contractverlenging ondanks alle beloftes vooraf
 • Financiële problemen
 • Steeds maar weer struikelen of ergens tegenaan lopen
 • Een groeiend lichaamsgewicht
 • Een ongeluk terwijl je nietsvermoedend op de fiets zit

Ook ik heb met een aantal van deze dingen te maken gehad. Pas op het moment dat ik ging kijken wat ik nodig had in plaats van te pleasen en aan te passen begon het tij zich te keren. Mijn levenswens krijgt vorm binnen mijn bedrijf. Ik wil nog steeds mensen helpen, alleen niet meer om gezien en gehoord te worden. Ik doe dit omdat ik zo ontzettend blij word van een afspraak zoals kortgeleden: 

Ik zag een leuk gezicht binnenkomen, Met enige voorzichtigheid maar wel met het vertrouwen dat dit dé plek was om nu te zijn. Er speelden vragen en onzekerheden in het leven. Er was duidelijkheid dat het aanpassen aan de buitenwereld echt genoeg is geweest, dat de cliënt toe was aan zichzelf terugvinden in de chaos van het moment. 

Anderhalf uur later keken me 2 stralende ogen aan, vol rust en energie tegelijk. In dit consult is hard gewerkt, door beide. Zonder openheid en kwetsbaarheid van beide kanten komt er weinig in beweging.

Wauw, daar krijg ik bakken energie van!

Voor jou heb ik 5 mooie tips om weer op het pad naar aangepast aan jeZelf te lopen:  

 • Wees eerlijk tegen jezelf alsof je leven er van af hangt, jij bent goed zoals je bent!
 • Vraag je eens af of het zo erg is als je ergens NEE tegen zegt
 • Zorg op je eerstvolgende vrije dag eens alleen maar voor de belangrijkste mens in jouw leven: jijzelf!
 • Glimlach oprecht naar jezelf, je bent een leuk mens!
 • Geef eens een oprecht compliment en verbaas je wat dat met jou en de ander doet!

 

Extra tip;

doe eens iets wat je nog nooit hebt gedaan en altijd al wilde doen

 Wanneer voelde jij je alsof je vleugeltjes had en je de hele dag zingend door het leven ging? Waar krijg JIJ bakken energie van?

 

 Laat het me weten door hier te klikken, ik reageer altijd als je me enige tijd geeft.

 

 In Discovering You! bied ik jou een hartverwarmende dag om jezelf te ontmoeten. Wie ben je eigenlijk, leuke lezer?

Liefs, Anneke

Anneke Wilbers

Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels…